Foto: Mieke Snepvangers

JOB HENDRIKS  |  LEIDSCHENDAM

Wanneer bereikt een beeld zijn hoogtepunt? Wanneer zeg je tegen jezelf: Dit is mijn beste foto van dit jaar? Dat is voor mij geen vraag, maar dat voel je. Voelen zonder invloed van anderen. Is dat het geval, dan is mijn beeld klaar! Een beeld dat klaar is zal nooit vervelen….

Ik werk graag in grijzen of beter gezegd, in zwartwit. Ik ben ook van mening wanneer je in de juiste grijzen werkt, je vanzelf de kleur in het beeld gaat zien.  

Met mijn manier van in zwart-wit werken kan ik een beeldverhaal beter laten vertellen. Dat in combinatie van mijn eindproduct – dus de foto eenmaal op het papier – maakt het verhaal compleet. Een verhaal in zwartwit zal de emotie van de kijker sneller triggeren.

Mijn werkwijze is bij het zien van een te maken foto ook al te kunnen bepalen hoe het er op papier uit gaat zien. Het bepalen van mijn compositie, het bepalen van de uitsnede is meteen de insteek voor het te gebruiken materiaal, wat overigens in mijn geval altijd papier zal zijn. 

Het thema ‘Liefde’ is naast mijn onderwerpen, meteen mijn liefde voor bijzondere materialen. Mijn de keuzes van mijn onderwerpen en modellen moeten precies kloppen met de keuze van mijn materiaal. 

Meestal gebruik ik het bekende bariet papier. Daarnaast ben ik ook bezig met  Japans handgeschept, Awagami papier. Het leeft over het hele beeld en vertelt het verhaal van mijn onderwerp.  Net als Baryta van Hahnemuhle.

Mijn serie heet ‘Stil…’ en vertelt wie ik ben en wie ik wil zijn als fotograaf en grafisch ontwerper.

 

Slapende man op bankje in Marseille - Job Hendriks Leidschendam

CONTACT MET JOB

Je kunt Job telefonisch bereiken op 0653934837

STUUR EEN MAIL AAN JOB

6 + 11 =

WAAR VIND JE ONS….

Rhijngeesterstraatweg 40D, 2341 BV Oegstgeest

Link naar locatie Duinzigt: https://goo.gl/maps/N5rNuALFeMwnVV9n6
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.
Share This