‘Ter Leering ende Vermaeck’ met Jan-Evert Zondag

JAN-EVERT ZONDAG (1963) is fulltime professioneel fotograaf sinds april 2001. In zijn fotopraktijk Ardito maakt Jan-Evert zowel opdrachtwerk als vrij werk.

Luistertijd 26 minuten

Maar een bezoek op Jan-Evert’s eigen website kan ook geen kwaad 😉

VOLGENDE PODCAST? ZO SNEL MOGELIJK…

Een goed gesprek met Yvonne Körver

YVONNE KÖRVER (1971) is per 6 maart 2006 gestart als fotograaf met haar bedrijf ‘Yvonne Fotografie’. Haar studie aan de Fotoacademie in Amsterdam heeft zij in 2009 afgerond. Zij is afgestudeerd in de culinaire fotografie omdat hierbij styling, techniek en sfeer samenkomen. In de dagelijkse praktijk richt Yvonne zich nu op vele verschillende soorten fotografie: interieur fotografie, portretfoto’s, sfeerfoto’s, familiefoto’s en bedrijfsreportages. 

Luistertijd 17 minuten

Maar een bezoek op Yvonne’s eigen website kan ook geen kwaad 😉

VOLGENDE PODCAST? ZO SNEL MOGELIJK…

Een prettig gesprek met Hein Athmer

HOCKEY GENERATIE Alweer even geleden fotografeerde ik voor een hockeyplaatjes boek 800 kinderen in hun hockey-outfit. Hierbij viel het mij op dat een aantal van de kinderen als vanzelf op een zelfbewuste manier de camera tegemoet traden. Voor deze tentoonstelling heb ik 3 vijfluiken gemaakt met karakteristieke blikken. Het betreft drie leeftijdscategorieën, één van de F-lijn, één uit de C-lijn en één uit de D-lijn. Waarbij het opvalt dat je niet zou zeggen dat de meisjes uit de C-lijn gemiddeld een jaar jonger zijn dan de jongens uit de D-lijn. De drieluiken geven in mijn ogen een goed beeld van een hockeygeneratie.

Luistertijd 28 minuten

Maar een bezoek op Hein’s eigen website kan ook geen kwaad 😉

VOLGENDE PODCAST? ZO SNEL MOGELIJK…

Een goed gesprek met Henry Badeloe

HENRY BADELOE (1964) fotograaf en filmmaker. Hij heeft meer dan 30 jaar ervaring in analoge en digitale fotografie. Geboren in Suriname kwam hij naar Nederland op 11-jarige leeftijd.

Luistertijd 17 minuten

Maar een bezoek op Hein’s eigen website kan ook geen kwaad 😉

VOLGENDE PODCAST? ZO SNEL MOGELIJK…

Een mooi interview met Mieke Snepvangers

MIEKE SNEPVANGERS (1972) is een portretfotograaf met een focus op alle facetten van baby en familie fotografie. Zij is geboren in Nederland en opgegroeid in Frankrijk en Engeland. Haar passie voor (analoog) fotografie is begonnen als tiener in haar ‘Fine Arts class’ op de middelbare school in Engeland in 1988. 

Luistertijd 27 minuten

Maar een bezoek op Mieke’s eigen website kan ook geen kwaad 😉

VOLGENDE PODCAST? ZO SNEL MOGELIJK…

Een boeiend gesprek met Ingrid Voncken

INGRID VONCKEN (1962) is conceptstylist, goudsmid en fotografe. Na haar opleiding eind jaren tachtig tot vormgever in edele metalen en kunststoffen aan de Kunstacademie Maastricht heeft ze een aantal jaren als officemanager meegekeken in de keuken van architecten en interieurarchitecten. Als PR/marketing assistent bij onder andere Fotovaklab Guus Jautze en Groenteveiling Naaldwijk heeft ze zich verder ontwikkeld in communicatie en beeldredactie. Haar eigen creativiteit bleef opborrelen. In 2005 studeerde ze af als (interieur)stylist aan Academie Artemis Amsterdam met twee FOOD-concepten voor de horecabranche.

Luistertijd 20 minuten

Maar een bezoek op Ingrid’s eigen website kan ook geen kwaad 😉

VOLGENDE PODCAST? ZO SNEL MOGELIJK…

Een prettig gesprek met Han de Bruin

Het grootste deel van mijn werkzame leven heb ik gewerkt als civiel ingenieur in de waterleidingwereld. Toen na vele reorganisaties ook ik een andere baan moest gaan zoeken en de economie in een duikvlucht zat, heb ik besloten iets heel anders te gaan doen. Van mijn hobby / passie, namelijk fotograferen, mijn beroep maken.

Luistertijd 26 minuten

Maar een bezoek op Han’s eigen website kan ook geen kwaad 😉

VOLGENDE PODCAST? ZO SNEL MOGELIJK…

De diepte in met Asha Gaalman…

ASHA GAALMAN onderzoekt in haar vrije werk de kunst van het leven met liefde, compassie, tomeloze bewondering en verwondering. Beeld stelt ons in staat om de emoties van “toen” opnieuw te beleven en te voelen. Al eeuwenlang vertellen we onze verhalen met gebruik van beeldmateriaal. Beeld zit verankerd in ons DNA. Zo ook bij Asha’s. Met haar beelden vertelt zij haar verhalen. Wat haar drijft, waar haar ogen van gaan sprankelen, waar haar hart van overslaat, waar zij naar op zoek is, waar zij ’s ochtends voor haar bed uitkomt. 

Luistertijd 24 minuten

Maar een bezoek op Asha’s eigen website kan ook geen kwaad 😉

VOLGENDE PODCAST VRIJDAG 5 MAART 2021

Een goed gesprek met Peter Trimbos…

PETER TRIMBOS (1959) is geboren en getogen in Roosendaal NB en ging in 1980 naar Den Haag om de avondopleiding aan de MTS School voor Fotografie en Fotonica te volgen. Deze opleiding is inmiddels opgegaan in de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten. Gedurende deze klassieke opleiding, met goed gevolg afgerond in 1985, begon zijn carrière in de fotohandel. Aanvankelijk met verkoop richting consument en later, vanaf 1991, in de Amsterdamse wereld van de professionele fotografie bij Capi-Lux Vak. Hier maakte hij in 1993 van dichtbij het begin mee van de digitale fotografie en image editing, snel gevolgd door groot formaat inkjet printen als aanvulling op de chemische fotografie.

Luistertijd 19 minuten

Maar een bezoek op Peter’s eigen website kan ook geen kwaad 😉

VOLGENDE PODCAST DINSDAG 2 MAART 2021

Job Hendriks geïnterviewd door Mieke Snepvangers…

JOB HENDRIKS (1957), fotograaf, filmmaker & conceptueel ontwerper, heeft een lange carrière rond de Amsterdamse reclamewereld en de Randstad. Deze begon zo’n beetje tijdens zijn opleiding als fotograaf en ontwerper. Hij werkte daarnaast als fotolaborant bij het voormalige en toen bekende fotolab, Capi-Lux in Amsterdam. Hier lieten de grote namen hun films ontwikkelen en foto’s afdrukken. Kortom, alles volgens de ‘oude school’.

Luistertijd 23 minuten

Maar een bezoek op Job’s eigen website kan ook geen kwaad 😉

VOLGENDE PODCAST DINSDAG 2 MAART 2021

Podcasts ook te beluisteren op…

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.
Share This