INGRID VONCKEN | VOORBURG

INGRID VONCKEN (1962) is conceptstylist, goudsmid en fotografe. Na haar opleiding eind jaren tachtig tot vormgever in edele metalen en kunststoffen aan de Kunstacademie Maastricht heeft ze een aantal jaren als officemanager meegekeken in de keuken van architecten en interieurarchitecten. Als PR/marketing assistent bij onder andere Fotovaklab Guus Jautze en Groenteveiling Naaldwijk heeft ze zich verder ontwikkeld in communicatie en beeldredactie. Haar eigen creativiteit bleef opborrelen. In 2005 studeerde ze af als (interieur)stylist aan Academie Artemis Amsterdam met twee FOOD-concepten voor de horecabranche.

Sinds die tijd is conceptontwikkeling haar passie. Conceptdenken en visualiseren vindt ze een heerlijk proces. Het is de basis van elk goed vormgegeven project. Als autonoom vormgever noemt ze zichzelf een ‘creative’. Ze herkent het bijzondere in het gewone, kijkt voorbij grenzen en haar minimalistische vormgeving kenmerkt haar stijl. Ze heeft zich nooit willen specialiseren of beperken tot één discipline en is daardoor van vele markten thuis. Communicatie, beeld, ruimte en materie komen samen in haar styling, handgemaakte juwelen, visuals, beeldcompilaties en haar fotografie.

Ingrid werkt in opdracht van particuliere kunstliefhebbers. Het bedrijfsleven, MKB, éénpitters en startups, verrast ze met haar oog voor styling, voelsprieten voor ‘wat de mens beweegt’ en haar creatieve inspiratie. Ze is vakkundig en met haar menselijke benadering is ze van toegevoegde, onderscheidende waarde voor de ontwikkeling en het visueel maken van bedrijfs- en productconcepten.

Ze vindt haar inspiratie in observatie van de mens, de natuur, voeding, kunst, materialen, meditatie, muziek en dans. ‘Lééf, leer en inspireer!’ is al jaren haar gedachtegoed. Vier het leven! Leef je passie!

Tijdens de tentoonstelling Celebrating Photography waar tien fotografen hun vrije werk vieren, laat Ingrid onder de algemene titel ‘VISUALIZED concepts’  beeld zien dat zich niet opdringt aan de kijker, maar dat zich als een spiegel laat lezen. Verwondering, verbeelding en beleving inspireerden haar tot de samenstelling van deze expositie.

Van harte Welkom!

CONTACT MET INGRID

SITE: www.ingridvoncken.nl

Je kunt Ingrid telefonisch bereiken op 0646 320 278

Het werk van Ingrid

STUUR EEN MAIL AAN INGRID

14 + 9 =

WAAR VIND JE ONS….

Rhijngeesterstraatweg 40D, 2341 BV Oegstgeest

Link naar locatie Duinzigt: https://goo.gl/maps/N5rNuALFeMwnVV9n6

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.
Share This